vineri, 26 februarie 2010

Am devenit un popor de "tigani"!!!

Nu nu este vorba de cetatenii de etnie rroma. Nu vreau sa jignesc pe nimeni. si nu sunt nici rasist sau antisemit.Eu respect rromii care stiu si au stiut sa isi respecte traditia si sa fie "oameni".Ma refer aici la tigani ca si caracter.
Sutem inconjurati de oameni care cauta in orice moment sa te "arda" la buzunar sau sa "te faca" din vorbe.La fel de multi sunt oamenii cu care beneficiaza si uzeaza de acel "tupeu jegos".

Un alt lucru care ma intriga este muzica care imi zgarie timpanele in fiecare zi oriunde merg.Cred ca stiti la ce ma refer, acea minunatie de capodopera vocal-instrumentala numita manea.Respect lautarii(acei oameni care se pot numi lautari) dar ii urasc pe cei asa zici muzicieni care in dorinta de a face muzica au trantit trei versuri agramate numai sa iasa rima si au au furat un instrumental de la o piesa greceasca sau arabeasca. Multi ar zice ca si muzica rap este un fel de manea pentru ca exprima cam aceleasi lucruri pe care le exprima maneaua in versurile ei. Dar asta ar zice numai oamenii care nu au urmarit si nu stiu de unde a pornit rappul initial. Pentru cultura generala a unora care nu stiu am sa incerc sa explic cate ceva. Initial rappul a pornit si de fapt asta era. Doi oameni care erau buni la facut rime instant se duelau in vorbe cu rima. Cel care era in stare sa puna cat mai bine raspunsul in rima blocandu-l pe adversarul sau era cel care castiga.Asa e nu numai in manea se vorbeste despre mercedesul nou pe care mi l-am luat sau despre banii pe care ii produc zilnic sau despre cum tratez eu dusmanii sau la ce gagica adevarata i-am mai traso dar repet se pastreaza o decenta si mai ales respect pentru ascultator. Respect pentru ca totusi ceea ce este lansat pe piata sa fie numita totusi o opera de arta nu o pleasca aruncata numai de dragul de de a fi.
E trist ca foarte multi oameni asculta acea mizerie.
E si mai grav ca in ultima vreme televiziunile comerciale au inceput sa difuzeze asa ceva.
Daca tot va plac atat de mult ritmurile orientale, grecesti sau sarbesti sau .... ascultati si dansati pe muzica cantata in acea limba.Imi veti spune ca nu intelegeti versurile. Ok nici eu nu inteleg initial versurile pieselor pe care le ascult dar de aia exista "Goagale" si poti cauta versurile si traducerea lor.Este extrem de simplu mai ales ca acum mai toata lumea are acces la informatia de genul asta. Printre toate neajunsurile pe care ni le-a adus actuala era, exista macar acest aspect placut: accesul cu usurinta la informatie in toate limbile posibile.
Deasemeni as avea ceva de zis despre numarul mare de compatrioti care nu sunt in stare sa compuna cel putin o frazacare sa nu aiba cel putin o greseala gramaticala. Nu nu am nimic cu oamenii care sunt de la tara si nu au scoala, Este inadmisibil ca oameni cu facultate, doctoranzi chiar, sa foloseasca fregvent deja celebrul "e multe". Repet este inadmisibil. La fel nu ii inteleg pe cei care dupa ce stau "afara" 6 luni uita subit limba romana.
"- Scuze ca nu mai vorbeste corect romaneste dar am stat prea mult afara si nu a avut cu cine sa comunice!"
ha ha ha ma face sa rad aceasta axpresie.

Fratilor suntem ROMANI!!! hai sa sa ramanem romani si sa fim mandri de asta chiar daca plecam peste hotare sa castigam o bucata de paine pentru noi sau pentru familiile pe care le-am lasat acasa cu durere in suflet.

7 comentarii:

  1. mai freGventule nu postezi comentariile?

    RăspundețiȘtergere
  2. freGvent,traso,goagale etc

    RăspundețiȘtergere
  3. "Initial rappul a pornit si de fapt asta era."
    Care este ! Sac !

    RăspundețiȘtergere
  4. "Respect pentru ca TOTUSI ceea ce este lansat pe piata sa fie numita TOTUSI o opera de arta nu o pleasca aruncata numai de dragul DE DE a fi."

    RăspundețiȘtergere
  5. "Cel care era in stare sa puna cat mai bine raspunsul in rima blocandu-l pe adversarul sau era cel care castiga"
    M-ai blocat, Rimarule, ai castigat!

    RăspundețiȘtergere
  6. Ok am cateva greseli de exprimare!!! asa si? Te deranjeaza greselile mele? Nu citi.
    De fapt eu nu inteleg din comentariul tau ca de fapt esti deranjat de subiectul dezbatut si atunci ca sa nu ataci subiectul imi urmaresti greselile.
    Nu imi pasa. Daca ai tupeu asociaza si un nume comenturilor tale. Asa este frumos. eu cel putin asa cum vezi imi asum raspunderea pentru ce scriu asociind un nume si chiar o poza.

    RăspundețiȘtergere
  7. Si da in principiu nu nu postez decat comentariile celor care se semneaza. Dar uite pentru ca ai insistat le-am aprobat. E bine?

    RăspundețiȘtergere